HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A fiúk a bányában dolgoznak

2011.02.21. 19:32 hancu

Már megint jött két egészen zseniális videó a Minecraft-közösségből, először nézzük meg őket, aztán töredelmes vallomás és webkettes huszárvágás következik.

 

Khm, szóval az a helyzet, hogy tovább nem tudjuk halogatni a beismerést: az IDDQD szerkesztőségét úgy ahogy van, totálisan nem érintette meg a Minecraft-jelenség, ami elég ciki, mert mégiscsak az elmúlt hónapok egyik legfontosabb játékipari izéjéről van szó. Éppen ezért a legmodernebb webkettes technológiához, a Social Folksonomic Para-Symbiotic Pseudo-Intelligent Collective Dynamic Collaborative Blogpostinghoz fordulunk.

Vagyis kihívást intézünk az olvasókhoz: tessék megírni nekünk, mi is a pláne ebben a játékban, és mi ez az egész őrület körülötte. Akár itt kommentben, akár emailben az ismert címre. Végeredményképpen meg összemixelünk majd az okosságaitokból egy rendkívül tudományos posztot, minden hozzánk hasonló Minecraft-analfabéta nagy örömére.

55 komment

Címkék: közösség videó webkettő minecraft

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr742677808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koax K. Ábel 2011.02.21. 20:16:26

Ez olyan mintha azt kérdeznétek, hogy mi a pláne a Legoban :O

dandartabornok 2011.02.21. 20:34:28

egyszerűen elkezded...és építeni akarsz, és többet, és nagyobbat, és többet, és nagyobbat...

Koax K. Ábel 2011.02.21. 20:40:24

@Delebriel: Sima, bár a játék nagyon olyan irányba halad hogy lassan a Technic Legonál is komplexebb gépeket lehet építeni :D

White_Rabbit 2011.02.21. 20:43:50

A kreativitás és a megalomán építkezés homokozója. Kiélheti az ember azon perverzióját milyen is egyszerű kockákból bonyolult építményeket építeni és egy kis fantáziával megalkotni a saját világunk. Ehhez hozzájön hogy az alapanyaghoz csak nehezen jutunk hozzá és gyakran csak kombinálásokon keresztül. És ha még ez se volna elég, ébernek is kell lennünk az éjszakai szörnyek vagy a kazamaták zombijai miatt. Egyszerű recept, nem hétköznapi megvalósítással. Egy játék ahol azt játszunk amit szeretnénk... és semmi se kötelező! ;)

Khayness 2011.02.21. 20:59:45

Fut a munkahelyi gépen.

Kraivan 2011.02.21. 21:04:47

Nem próbáltam még, de nem egyszer kísértett. Idővel nekiesek valszeg.

Az ok:
Egyszer valószínűsítem a makettszimulációt. A legoban is ez a nagyszerű, bár ott a legalapvetőbb elemekből építed fel a dolgaidat.
A minecraftban épp ez vonz:
h a legalapvetőbb elemekből rakod össze a dolgokat -> összeraksz amit akarsz, és mivel a semmiből épülsz, bármi lehet.
Nincsenek útmutatók, csak pár egyszerű szabály ugyebár.

És a mostani játékpiacon egy hatalmas lyukat töm be ez az ötlet: szabadság.
Nem adja meg a játék h mikor lesz vége. Így csak az időd, kedved illetve alkotói kreativitásod szab határt a játékban.

A mostani játékok túlzottan lineráisak.
Azt hinné az ember h a milleneium után a nem lineáris mátrix, avalon, hack stb futurisztikus játékok uralkodnának, de ehhelyett parasztvakító effektviharral nyomják le a torkunkon egyetlen lehetőséget.

Már annak tudok örülni ha egy játéknak alternatív végei vannak.

Egy jó fps-ben szerintem frusztráló h van előtted egy folyosó 40 ajtóval 2 úttal, az ajtók egyike se nyílik, az egyik út beomlik, marad a másik... -_-

Eddigi játéktapasztalataim során a Fallout2 volt ami rpg-ben elképesztő szabadságot nyújtott annak ellenére h a főszál mi volt.

Lámadmirális 2011.02.21. 22:04:49

Gondolj bele, milyen felemelő érzés, mikor 3 órája építed a rohadt nagy epikus tornyodat, már majdnem befejezted, csak a talpazatánál kell hülyülni, és akkor hirtelen......PsssSSSSSSSSSSSSSSSSSSSBUUUUM.
Legjobb...

Osivis (törölt) 2011.02.21. 22:11:48

Tulajdonképpen a játék egy túlélő-szituációba helyez bennünket (nem,nem kell Bear Grylls-t utánozni,nem kell lárvákat enni,nem kell a saját vizeletünket meginnunk). Olyasmi fajta környezettel mint a LEGO. Eleinte semmink nincsen,első dolgunknak muszáj,hogy egy menedéket vájjunk a földbe,vagy az,hogy eszközöket készítsünk,amellyel a menedéképítés könnyebben megy ----> Előző mondatból következik az,hogy minden (teszem azt) 4x4x4-es kockákra van felosztva. Ezeket a kockákat szét lehet törni,így az inventorynkba kerül,miután felvettük azt. Eleinte a legértékesebb dolog a fa. A fából tudunk átdolgozott,lecsiszolt,finomított fa lapokat készíteni (1 nagy tönkből lesz asszem 4 finomított fa.)A finomított falapokból tudunk egy szerszámos állványt készíteni,amelyen készíthetünk magunknak facsákányt,fabaltát,faásót,fakardot,fapáncélt,vagy bármilyen más anyagból készült cuccokat,attól függően,hogy mink van,és mit szeretnénk. Mivel vannak ellenfelek is a játékban (fokozattól függően,Peaceful-on nincs egy darab se..)célszerű minél hamarabb valami védő dolgot készíteni.
Szörnyek spawnolása ellen tökéletes a fáklya,mivel ahol tűz van,oda nem spawnolnak. Tehát ha van egy menedékünk,amelyben nincs fény,nagyon gyorsan szedjünk oda szenet,meg fát,abból meg csináljunk fáklyát,mert különben oda spawnol egy rakat zombi,creeper,pók meg minden azt cseszhetjük. (A napfény természetesen halált jelent nekik)
Ha Rambózni akarunk akkor célszerű páncélt és kardot készíteni magunknak,a lehető legjobb anyagunkból amink van (fémek)(ha nagyon Rambo vagy akkor meg spájzolj be sült disznóhúsból,később elmondom mit s hogy)
Mint a valóságban is,ebben a játékban is idővel elhasználódnak a dolgok,ezért megvan egy előre megadott szám,amely széttört kockáktól / levert ellenfelektől lemegy. Minél jobb anyagból van a cumó,annál többet bír. Pl a fa a gyémánthoz képest körülbelül 30x szarabb,mert 30 akárhány használat után egyszerűen eltűnik,míg a gyémántnál ez a szám olyan 1000 valamennyi körül tűnik el,törik szét,amit akartok.

Nem ejtettem még szót a játék további fícsőréről,arról,hogy bizonyos másik dolgokat is készíthetünk a munkapadunkkal. Például egy kemencét,vagy kohót,ahol süthetünk,főzhetünk,vagy akár az ore-ból bar-t csinálhatunk (------> fegyók,páncél)
homokból üveget csinálhatunk (------> dekoráció)
nyers húsból sültet csinálhatunk (-------> több szívet tölt vissza amikor bevágod)

Szerintem a fentiek elég okot képeznek arra,hogy az emberek miért szeretik annyira a játékot. Szerintem csak azért,mert az ábrázolásmód nem annyira hétköznapi,meg ez a LEGO-s dolog is elég szimpatikus pár embernek. Továbbá szerethetik azért is,mert egyszerűen végtelen szabadságot ad az embernek. Lehetsz egy helyhez kötött akárki,vagy lehetsz egy nomád Schwarzenegger aki csak járkál a mindenki számára másként generált random világban. Te döntöd el mit csinálsz,meg hogy mikor,és hogyan

Osivis (törölt) 2011.02.21. 22:24:20

Na majd most a sok fanatikus lehord mindennek a földön,hogy mekkora hülyeséget írtam.

pjocoHUN 2011.02.21. 23:14:02

Engem se érintet meg ez a játék! Ez azoknak jó akiknek tengernyi szabad ideje van és ráér órákon át bányászni hogy aztán megépítse az Empire State Buildinget! kb ennyi!

dobisan · http://www.dobosistvan.info 2011.02.21. 23:25:14

Osivis: Fanatikus vagyok de szerintem korrekt. :)

Én magam is a szabadságot szeretem a játékban.

Meg persze ha online játszol akkor azt hogy többen is össze lehet fogni egy nagyobb pixelart vagy épület megépítésének erejéig. Nagyon epic dolgokat lehet együtt létrehozni.

Itt van pár kép Plastik Creative szerverről. (picasa album)

picasaweb.google.com/dobisan.reg/MineCraft?feat=directlink

Archenemy 2011.02.22. 00:16:16

Előttem elég jól összefoglalták a lényeget, én még pár szót ejtenék a grafikáról.

Nagyon stílusos a kockás világ, tipikus példája annak, hogy mennyire jót tesz a kreativitásnak a lehetőségek szűkössége (ugye nem volt grafikus).

Mivel asszem 8x8 (16x16?) pixel minden kocka textúrája, maximálisan a képzelőerődre hagyatkozhatsz, hogy pontosan mi hogy is néz ki. Kb. az a hatás jön ki, mint a c64-es játékokon, valamit már mutat a forma, de azért elég sok mindent hagy a képzeletnek. A képzeletnél meg úgysincs jobb grafika.

Nagyon ügyes, ahogy erre a kocka-hatásra direkt rájátszik a játék, a kocka alakú felhőkkel, nappal, holddal, ez kicsit ilyen "igen b+, én így szállok le a bicikliről!", már-már lázadó feelinget ad neki a dx11-hdri-csilliópoligon-normalmap-speculartmindenre világban.

És nem utolsósorban egy teljesen egyedi látványvilágot ad, ha látsz egy screenshotot, majd később még egyet ugyanebből a játékból, azonnal összekapcsolod, hogy "ja, ez az a kockás játék, mi is ez?".

Még annyit, hogy kocka ide, kocka oda, a fény-árnyék hatások elég jól meg vannak csinálva, ha bezárod magad egy barlangba, tényleg töksötét lesz, a fáklyák tényleg hasznosak, stb. Amellett a hangok nagyon ott vannak, ahogy hallod, hogy a közelben morog a zombi, és nem mersz tovább ásni, nehogy beleütközz, az nagyon komoly. A hangok profizmusa teljesen feledteti a nevetséges kocka-karaktereket.

Egy dolgot még kiemelnék, az a nehézsége. A mai játékok tutoriáljai, easymode kezdő pályái a halálba kergetik a HC playereket. "Klikkelj ide, jóóóólvan, ügyes, tudtál klikkelni! Most klikkelj oda, gratulálok, szintet léptél!" Omg... Ezzel szemben a minecraft kirak egy szigetre, se leírás, se tutorial, semmi! Véégre, nem pofázik bele a gép, hogy mi a feladat, merre kell menni, miért jár pont. Kész felüdülés, hogy effektíve erőfeszítést kell tenni, hogy élvezhesd a játékot!

A halál penality is nagyon jópofa. Izgul az ember, ha messzebbre kalandozott a spawn pontjától, nem akarja elveszteni a drága gyémántpáncélt :)

Hát, kb. ennyi. A többit (mindenfélét építeni, felfedezni) a többiek már leírták vagy le fogják.

Mondjuk ezzel együtt tényleg nem mindenki szereti, vagy legalábbis érti, hogy mi is a pláne benne.

derp. 2011.02.22. 01:00:10

egyszeruen elvezetes, kikapcsol.
kinek a headshot, kinek a colosseum felhuzasa :)
olyan ez mint a makettezes

daerkilian 2011.02.22. 08:22:16

Sziasztok!

Eleinte elindítottam és barangoltam össze-vissza, csodálkoztam, hogy egy pixeljáték, hogyan tudja kicsit lefogni a gépet. Aztán a honlapokon barangoltam és csodálkoztam, hogy egy játék hogyan tud megfogni ennyi embert.
Aztán már ismét a minecraftban barangoltam és csodálkoztam, hogy nem vettem észre korábban, hogy mekkora ez a minecraftnak nevezettforradalmi találmány.

Jó lehet-e egy olyan világ, amit kockánként hordhatsz szét, következmények nélkül, majd úgy építed fel, ahogyan csak akarod?

Jó lehet-e egy olyan világ, amiben végtelen távolságra vándorolhatsz és az éghajlati övezetek váltakozásán, a domborzati viszonyok váltakozásán, a növényzet váltakozásán túl, nem látsz mást és soha nem jutsz vissza a kiinduló pozicióba?

Jó lehet-e egy olyan világ, amiben minden felhasználásával, folyamatosan bővülő eszköztárban, bármit készíthetsz, az adott anyagokból, úgy, hogy te a világodat építed, a program pedig a kreativitásodRA épít?

Jó lehet-e egy olyan világ izgalma, ahol teljesen egyedül, egy nap alatt kell felhúznod a házad, mert ha leszáll az éj...
Majd tovább...és tovább...és tovább...addig, míg már kastélyodról készült videóid osztod meg a neten?

Jó lehet-e az a játék, amit több millióan játszanak már, csak azért, hogy romboljanak és építsenek, majd csodálatos építményeik képeinek megosztásával, megismerheted, hogy miként gondolkodik egy brazil nő?

Jó lehet-e az a játék, ahol sokan együtt lehetnk, kreativitásunkat, időnket összeadva megépíthetjük Bábel-tornyát, majd a Plasztikum városában barangolhatunk...

Időről-időre megpihenve a Plastik-szerveren, lassan már-már saját történelmünket építjük...:)

Hogy jó ez a játék, hát naná! Fentről mazsolázzatok, én így látom, röviden összefoglalva. :).

Uff...

Sziasztok!

LordGabeta 2011.02.22. 09:19:14

Azt mondja meg nekem valaki: Megér ez a cucc 4k HUF-ot?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.22. 09:27:10

most nem fellengzés, de én tényleg csak most hallok először erről a játékról:)
nem hozott lázba.

maydayray 2011.02.22. 09:31:15

@Osivis: annyi javítás: a napfény se az összes zombit öli meg (spider és creeper túléli), plusz 24x24-es területen belül nincs enemy spawn, tehát ha ülsz a menedéked közepén, ami ennél kisebb, akkor szén nélkül is biztonságban vagy (és ugye utolsó peccs óta lehet fából is faszenet csinálni, tehát juhé). amúgy mindent szuper leírtál, riszpekt. ja és családbarát játék, nem egy online gémer van, aki gyerekeivel együtt tolja (jutúbon tessék rákeresni paulsoaresjr-ra pölö).
egyébként meg egyszerűen a legkirályabb játék, zenét tudsz benne szerkeszteni, ha akarsz (minecraft rave - youtube), 16bites számítógépeket csináltak már, kapcsolási rajzok végtelenje vár rád, zombik ezerrel, láva (magad alatt NEM bányászol, gyagyás), felfedezés öröme, hógolyózás, házépítés (tavasszal kezdődik a házépítésünk, minecraftban megcsináltam), volt arc, aki a startrek űrhajót megcsinálta, stb stb. nem lehet elmondani, mennyire jó, mennyire addiktív. és az asszony is bírja, mert nem pixelkatonákat lövök fejbe :-). tele van kihívással, főleg mióta a pókok falon másznak :-). szóval ha az egész iddqd szerkesztőségből SENKIT nem fogott meg, hát akkor a hiba bizony a ti készüléketekben van :-)) (nem, dehogy, ízlések és rokonok, de SENKI????)

daerkilian 2011.02.22. 09:31:45

@LordGabeta: Igen, megéri. Azok akik játszanak és szeretik, azok szerint megéri :). Akik nem szeretik, azok szerint nem.
Erre a kérdésre nem lehet helyes választ adni :).

maydayray 2011.02.22. 09:34:09

@LordGabeta: simán. és ha időben megvetted volna, még olcsóbb lett volna :-)
@purga: valószínű azért, mert független játék, tehát nem költöttek 2 millió dollárt reklámkampányra. de az, hogy garázsprojektként indul valami és fél év alatt 1 milliós eladást produkál úgy, hogy még kész sincs (ergo alfa és béta verziót játszik a közösség még mindig), az azért mond valamit.

maydayray 2011.02.22. 09:40:44

@Archenemy: 16x16 pixelesek a grafikák (csináltam magamnak textúrapakkot, azért tudom), van egy hd-patch, azzal 32x32-eseket tudsz asszem feltenni. igen, a zombimorgás rulez, ne tudd meg hányszor xartam le a bokám :-)))
van egy-két idegesítő bug (néha minden ok nélkül olyan 100x-os speedel csinálok dolgokat egy rövid ideig, futottam már bele így lava-tóba...), de az gyakran gép függő is, mivel java alatt fut az egész.

maydayray 2011.02.22. 09:46:42

még egyvalami, aztán befogtam: saját skint gyárthatsz, én jelenleg Barcelona-mezben tolom a zombik ellen, how nice is that? :-)

Isaking · http://habibarpult.blog.hu/ 2011.02.22. 10:06:51

Én a szerkesztőség oldalán állok, sztem nincsen ebben a játékban semmi +, ha alkotni akarok elindítom Maya t és megcsinálom amit akarok, kicsit szebb lesz a végeredmény mint minecraftban :p

moli 2011.02.22. 10:45:17

@Kraivan: """És a mostani játékpiacon egy hatalmas lyukat töm be ez az ötlet: szabadság."""

little big adventure 1-2 kimaradt?

"""Egy jó fps-ben szerintem frusztráló h van előtted egy folyosó 40 ajtóval 2 úttal, az ajtók egyike se nyílik, az egyik út beomlik, marad a másik... -_-"""

ez egy action-rpg: gameinternals.com/post/3364162387

moli 2011.02.22. 10:46:09

@moli: planet, bazeg, nem adventure.

maydayray 2011.02.22. 11:10:05

@Isaking: Mayahoz azért elég komoly előzetes tudás kell, hogy az tényleg szép legyen, meg emlékeim szerint a gépigény is komolyabb. meg az ára is magasabb. már ha megvetted :-)

regression 2011.02.22. 11:14:17

Inkább azt magyarázza meg valaki, hogy ez miért jobb mint a Dwarf Fortress?

Isaking · http://habibarpult.blog.hu/ 2011.02.22. 11:27:25

@maydayray: 'meg az ára is magasabb' azért nincsen 400$om erre :D

Uriás 2011.02.22. 11:38:03

Multiban kell tolni, akkor tényleg olyan, mint amikor hétévesen toltátok a legót a szomszéd srácokkal.

SSSsssSSSsssSSS

Bobby Newmark 2011.02.22. 12:07:02

@regression: Csatlakozom, miért jobb s.k. építeni a világot ahelyett, hogy többtucat engedelmes rabszolgával építtetném fel?

(Van elvileg Dwarf Fortress -> Minecraft konverter...)

Cs0pi · http://androidnews.blog.hu/ 2011.02.22. 12:37:40

Egy egyszerű képpel mutatnám meg a lényegét az egésznek:

noob.hu/2011/01/10/1293734894299.jpg

Archenemy 2011.02.22. 12:56:27

@Bobby Newmark: Jaja, és miért játszanak az emberek quakevel, mikor a panzer generalban milliókat mészárolhatnak le néhány kattintással, míg a quakeben minden fragért meg kell küzdeni? :)

Amúgy a dwarf fortress az egyik nagy inspiráló hatás volt Notch elmondása alapján.

franxepe 2011.02.22. 13:18:18

en az iddqd stabjahoz csatlakozom. elhiszem hogy jo, csak nem ertem a hypeot. de ti is igy vagytok az angry birds-el is, ugye??

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.02.22. 13:20:13

Nem is tudtam hogy ennyire összetett. Azt hittem hogy hasonló a Garry's mod-hoz de látom ebben azért több mindent elő lehet adni. Van ez Pc-re? :D

maydayray 2011.02.22. 13:53:41

@franxepe: az angry birds-ben azt nem értem, hogy crush the castle meg ezernyi más néven kismillió hasonló játék van, miért pont azt hájpolják?

Bobby Newmark 2011.02.22. 14:03:40

@Archenemy: Ööö, nem. PG és Doom teljesen más kategória, Minecraft meg DF kb ugyanaz. Inkább mint a Witchernek a "Diablo" és TPS nézete, ha már analógia...

Mondjuk szvsz úgy fogom először látni a Minecraftot, hogy letöltöm, hogy vizualizálhassam az egyik DF erődöm... :P

flamer 2011.02.22. 15:03:18

@regression: learning curve
A nethackre simán rákattantam, de a DF nekem sok volt.

ThePolaris 2011.02.22. 16:27:59

Az a jó benne, hogy megtehetsz bármit. Bármit. És elég jót lehet röhögni, mikor multiban szól valaki, hogy nézzük meg mi épített, majd mikor rátp-zel lelököd a tornya tetejéről. :D

@Cs0pi: Lol'd :D

Bobby Newmark 2011.02.22. 16:42:35

@flamer: Pedig nem is olyan nehéz... :P

De egyébként a DF nem rougelike, mint ahogy a Minecraft sem FPS.

Archenemy 2011.02.22. 17:21:38

@Bobby Newmark: Tehát még csak nem is játszottál a Minecrafttal, de azért szilárd meggyőződésed, hogy igazából ugyanolyan, mint a DF, legfeljebb csak nézőpontban van különbség :)

miguel_ 2011.02.22. 18:10:09

@franxepe: Én igen. Játszottam vele, tetszett is, de hogy kikerekedett szemmel dicsérjem, na, az nem megy.

daerkilian 2011.02.22. 18:44:59

Aki nem játszott vele nem tud kompetens véleményt mondani. Aki játszott vele igen.
Azokat nem lehet meggyőzni, akik nem is látták, nem véletlenül nem is volt reklámja a játéknak. Aki interneten böngészik rá tud bukkanni fórumokon, ott általában nagyon dicsérik, sok ember szava engem meggyőzött, kipróbáltam és nagyon tetszett.

Hozzáteszem én nem tartom rossz dolognak, ha valakinek nem tetszik. Ízlések és pofonok.

Bár úgy gondolom a blognak nem az a lényege, hogy a 2 érdeklődési kör (tetszik/nem tetszik) összecsapjon, hanem, hogy leírjuk kinek miért tetszik, valamint kinek miért nem tetszik.

Ha valaki nem is játszott vele, nem tud érdemi véleményt nyilvánítani. Pixelvilág, kocka/lego, jobbat is lehet ezzel meg azzal, nem mérvadó, hiszen a játéknak pont az a lényege, hogy:

Úgy adjon élményt, hogy végre nem kell atomerőmű hozzá, az élménye ne a csodálatos grafika legyen, hanem pluszt adjon mással.

(Véleményem szerint a legújabb játékok többek között már erre mennek:

- sablonos/gagyi történet [ami már 68 előző játékban megvolt]

- csilivili grafika
- iszonyat effektek

Higgyétek el rengeteg játékkal játszottam minden stílusban a szöveges kalandjátékoktól egészen a legszebbekig (már amíg a gépem bírta). Egy sem fogott meg így, mint a Minecraft, kivéve talán a Deadspace-t aminek semmi köze hozzá semmilyen szempontból, csak megemlítettem.

keriati · http://blog.fsck.hu 2011.02.22. 23:01:38

nemtom mi a pláne a játékban...

elsőre "single"-ben:
összeraktam pár eszközt, kapirgáltam egy lukat... (5x5x5~)
aztán már "mmo"-ban:
építettem a városban egy házat... (21x15x16)
építettem a házam alá 1 bányát... (21x15x64~)
építettem a várostól nem messze egy "középkori várat"... (100~x100~x128~)
most a várostól nagyon messze a tengerben dolgozom egy víz alatti város alapjain... (sok~xsok~xsok~)

Amúgy nekem pl. csak az "mmorpg"-s verziója jött be...

flamer 2011.02.23. 00:45:03

@Bobby Newmark: Vágom, hogy nem rouge-like, az interface miatt hoztam a nethacket, mert az se az a 3D-s, nagyon intuitív dolog :)

@Archenemy: Mondjuk maga a minecraft-szerző notch is említette a DF-t, mint múzsát, meg az is tuti, hogy jelenleg a Minecraft messze van a DF komplexitásától.

JonC 2011.02.23. 15:10:45

bocsi a spamért, de én már rég leírtam mindent, de idézem magamat:

"Tegnap éjfél után pár perccel azon kaptam magam, hogy állok egy kockaszirt szélén, felettem ragyog a Hold, és gyönyörködöm az alant elterülő völgy szépségében. Ahogy ott álltam szinte éreztem a hajamba kapó éjszakai szelet, hallottam a fáim susogását, és közben arra gondoltam, hogy ez maga a virtuális valóság. Fenébe a kockákból álló tájjal, fenébe a pixelekkel, fenébe az első látásra elrettentő grafikával – ha van egy csöppnyi fantáziád, akkor az agyad átalakítja az élményt, megszépíti a látványt, és egészen más szemmel láthatod az egészet! Ez a pár száz kilobyte-os játék legenerál neked egy paradicsomot, egy zugot, ahol a hegyek-völgyek, a mezők, az erdők, sivatagok, és havas fennsíkok, a tavak, tengerek és óceánok mind csak arra várnak, hogy felfedezd őket, hogy a tied legyenek! Amikor pedig a hosszú éjszaka után felragyog a horizont, és beúszik a hangszórókból az ember fülébe valami lágy zongorafutam… az leírhatatlan, kifejezhetetlen, kimondhatatlan!"

továbbiak itt: raktalicska.hu/tag/minecraft/

Kavics 2011.02.23. 16:15:08

A DF-et nagyon szívesen tolnám minecraft grafikával.... :drool:

kokoro 2011.02.24. 15:58:48

Megvárom amig lehet benne ostromgépeket építeni, és két csapat ütheti egymást a végső győzelemért. Nagyon komoly vár foglalós mókát lehetne ebből a világból faragni, rengeteg új lehetőséggel.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2011.02.24. 18:39:51

minecraftban az a plane hogy legozol mint gyerekkent csak ez a lego interakciora lep veled ;)

na megyek megcsinalom a creep trap-em also szintjeit ;)

maydayray 2011.02.25. 07:58:29

@kokoro: ostromgépet már most is tudsz csinálni, youtube, minecraft cannon. lőpor, víz, kajics.
az új grafika meg agyleölően szép, és van ágyikó :-)

akos9711 2011.02.26. 15:28:05

thogy mi? Talán az a végtelen sok lehetőség, egyszer néztem egy videót, majd komment-be érkezett hozzá az üzenet hogy én láttam egy falat ahova építettem volna, én egy ilyen falba építgetős típus vagyok.
A sok újítás.
De ha valaki akcióra vágyik annak is jó.
Pl. Amikor bemegyek egy sötét barlangba, hogy felfedezzem, akkor a pulzusom felmegy, de még utána is, majd leesik hogy rendben van túléltem.
Aztán multiba már a közös építkezés a társaság a chat és hogy mindenki látja mit csinálsz megmutatod igen ezt én építettem. Nemrég építettünk egy looter nevezetü gépet az a lényege hogy össze gyűjti a szörnyek által dropolt anyagokat. Majd a végén visszagondolok hogy igen ebben én is segítettem.
És mondjuk értelmesebb mint egy COD és tovább is játszod. És különc a dolog maga a játék. Csupa pixel az egész de belemélyedsz és arra kapod fel a fejed hogy elrepült 5 óra.

www.moncraft.net · http://moncraft.net 2011.02.27. 17:15:21

Hello akkorhát.

Az imént rossz topicba "spammeltünk" off.

Most on, de mindenképp.

A multiplayert ki tudod próbálni nálam. Végtelen tárgy és építőanyag, csak be kell írnod, egy parancsot, egy tárgykódot és a mennyiséget.
Repülni lehet a szerveremen. Lehet magyarul kérdezni a blogon, remélem nem baj, hogy angolul van csak írva. Én fogom olvasni a kérdéseket és elfogadni minden minecraft submitet, szóval lehet magyarul.
Amúgy pedig: a szerver csodálatos. 2 hét alatt szerte-építették a hatalmas világot, persze még több hely van üresen is.
A srácok kedvesek, mindenki tud angolul, a szervergazda tud magyarul.
Van Twitter, FaceBook, Tumblr, Minecraftserverlist, Modding, Admin jogok, stb.
24/7 nyitva. Ingyenes.

Próbáljátok ki, írjatok belőle cikket Hancu kollegának, aki egy White Knight-Hand of Justice ha nem kapcsolja ki a commentemet.

Megjegyezném, hogy a fotókat, videókat, amiket a szerveremen készítetek, mindenképp szeretném publikálni, ha Ti is úgy látjátok.

Hancu pedig kapjon sok-sok anyagok a játékról, hogy többet pihenhessen és kipróbálhassa végre Ő is!

server IP: (connect multiplayer):
moncraft.dyndns.tv
serverTwitter: @monman79
serverTumblr: moncraft.tumblr.com

Jó játékot!
Üdvözlettel,
/juzam
/monman
/viktor
süti beállítások módosítása