HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Milyen lesz az új Mario-film?

2010.03.25. 15:30 Stöki

Az 1993-as Super Mario Brothers minden bizonnyal nemcsak a játékokból készült filmek közül az egyik legrosszabb, hanem általában elég nagy rakás fos a mozi 115 éves történelmében – olyan kétes hírű alkotás, amit Bob Hoskins és Denis Hopper szívesen törölnének az életművükből. Exhibit A:

Ez – és a többi béna Nintendo-átirat, mert Zeldának is megvannak a maga filmes szégyenfoltjai – azonban nem szegte Hollywood kedvét. A Nintendo amerikai részlegének elnöke, Reggie Fils-Aime a napokban azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy folyamatosan kapja az ajánlatokat a filmproducerektől, de mivel a cég most már jobban megnézi, kinek a kezébe adja oda a megfilmesítési jogokat, a legtöbb felkérést elutasítja. Néhány producerrel eljutottak már pár tárgyalásig, de a Nintendo-góré szavaiból egyelőre nem az csengett ki, hogy bármelyik filmötletet is túl komolyan venné. Szóval a közeljövően megússzuk az újabb Mario-filmet, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb azért kapunk az arcunkba egyet. Kérdés, milyen lesz, mert a Mario-játékok univerzumából azért nehéz komolyabb sztorit összehozni. Néhány ötletünk lenne pár magyar rendezőtől:

Dögkút (328 perc, r.: Tarr Béla)
Márton és Lajos egykori besúgók, akik egy térben és időben mozdulatlanságba dermedt hortobágyi tanyán próbálnak új életet kezdeni. Álmuk, hogy kitanulják a vízvezeték-szerelést és bevezetik az elmaradott tanyára az ivóvizet. Meggyőzik a tanya lakóit, hogy dobják össze erre a pénzt, de az álom csak nem akar megvalósulni. A felelősség és a pénz elzüllesztik a két férfit, soha nem lesz belőlük vízvezeték-szerelő. Márton végül ellopja a pénzt és egy használaton kívüli dögkútba dobja Lajost, a tanya lakói szomjan pusztulnak. A tanya tovább áll az időbe dermedten.

Víz van, babám! (89 perc, r.: Kabay Barna)
Márkus Dömötör anyakönyvvezető egy belvárosi kerületben, jószívű, szorgos férfi, de nincs szerencséje a nőkkel. Egy nap azonban találkozik élete szerelmével, Baracky Ivett-tel – a nő esküvőjén, Ivettet ugyanis éppen Márkus adná össze a rossz életű, lump menedzserrel, Komáromi Bernáttal. Az esküvő kész katasztrófa, elered az eső, mindenki elázik, az esküvőt és a lakodalmat a pár elhalasztja. Ivettnek tetszik az anyakönyvvezető, de küzd az érzéseivel, erre Márkus elhatározza, hogy megszökteti a nőt – ebben segít neki kétbalkezes asszisztense, Ludvig. Végül mindenki megtalálja méltó párját, és hármas lakodalmat ülnek: Márkus összejön Barackyval, Ludvig a koszorúslánnyal, Komáromi pedig korábbi anyósával.

Csaptelepek (25 perc, r.: Horváth Ádám)
Marosi és fiatal felesége, Piroska új lakótelepi lakásukba költöznek, amit húszéves lefutású OTP-kölcsönből vettek. Az első nap összekülönböznek a felettük lakó Kobak úrral, aki cintányéros egy tűzoltózenekarban – Kobak úr otthon gyakorol, és ez a vékony falakon lehallatszik Marosiékhoz. A közös képviselő, Lugosi végül kibékíti a veszekedőket. Piroskát a piacon átveri egy gombaárus kofa a visszajáróval, de később megbánja, és következő alkalommal visszaadja a pénzt. Marosit következő este megverik a fatolvajok – folytatása következik.

13 komment

Címkék: film mario elborult az agyunk

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr421867949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moli 2010.03.25. 16:00:13

5-os. (poszt-ertekeles?)

SztupY · http://sztupy.hu 2010.03.25. 16:14:56

A dögkútból kimaradt, hogy egy öreg csávó a film egésze közben egy zászlót lenget egy elhagyatott várrom mellett.

Limrasson 2010.03.25. 16:39:38

A trailerből az régi film valami igen nagy mindfuck lehetett.

mr.guargumi 2010.03.25. 16:58:42

No igen, viszont a Mario univerzum egy Shrek féle animációs filmben jól működne valószínűleg.

W Joe 2010.03.25. 16:59:16

Volt "szerencsém" látni a régi Mario filmet :D Nem tudom kinek az ötlete volt, de kb. olyan mintha a Doomból romantikus vígjátékot készítettek volna.

Egyébként az lenne a reális, ha az új film egy 3D animációs film lenne.

W Joe 2010.03.25. 17:01:07

Hasonlóan nagy élmény a régi Street Fighter mozi, bár az azért közelebb állt a játékhoz, de ugyanilyen zagyva marhaság lett a végeredmény.

Volt már Zelda film?

nyuszichat 2010.03.25. 17:45:26

Egy játék imázsát így elcseszni....

anotherlife2time.qwqw.hu

franxepe 2010.03.25. 18:19:44

A forgatokonyvotletek tenyleg kiralyak lettek :) tipikus magyar mind. gratula!

theveryguest 2010.03.25. 18:32:29

Márió storyra csak pornót tudok elképzelni. Másnak egyszerűen nincs értelme.

Szedrencs 2010.03.25. 20:55:52

Ezek a forgatókönyvek odavágnak. Tarr Béla 328 perc...hibátlan post. :D

De kimaradt a klasszikus Herendi Gáboros, ilyen cizellált product placementekkel, mint ez: "Lajos, ugorjunk le az Articsókába egy gombás rizottóra és teknőslevesre." "Szerinted menjünk az Articsókába?" "Igen, szerintem az Articsóka lenne a legjobb." :)

Thresher 2010.03.25. 21:08:39

Azért Antal Nimródnak tényleg odaadnám a forgatókönyvet...
süti beállítások módosítása