HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A kormány is konzolozik!

2009.11.29. 17:31 Grath

http://www.youremgn.com/main/images/stories/PS3_and_Xbox_360.jpgModern világban élünk, ez nem is lehet kétséges. Vagy ha nem is mi, de a nyugatabbra levők mindenképpen. Három példát is hoznánk rá, hogy miként váltak a konzolok teljesen elfogadottá Amerikában és az Egyesült Királyságban. Az első a GCHQ nevű szervezethez kötődik, amely reklámokkal árasztotta el az európai Xbox Live felületet. Ez persze önmagában még nem akkora szám, de ha tudjuk, hogy ez az a kormányzati szerv, amelyik az MI5-ot és az MI6-et is felügyeli és irányítja, már furcsább a dolog. Igaz, az indoklás ("a felvételi kritériumrendszer sok Xboxon kipróbálható játékban is csiszolható; ilyen a gyors gondolkodás, a problémamegoldás és a csapatjáték") nem kicsit bullshit-szagú, de végülis mindegy: az Xbox Live főmenüjében egy remekül megalkotott látványvilágú videó várja az érdeklődőket. És legalább ha bejön a dolog, akkor lesznek ügynökök, akik egy zombiinvázió bekövetkeztekor sem beszari módon menekülnek, hanem shotgunt és láncfűrészt ragadva, igazi férfiként állnak helyt a frontvonalon!

Második hírünk már New Yorkból származik, ahol a gyanús nevű Empire 2.0 programon keresztül megpróbálják webkettessé tenni a bürkokrata-rendszert. A gyors információáramlás érdekében a vezetők Twitteren adják ki a "napiparancsokat", 15.000 állami alkalmazott már a LinkedIn rendszerén keresztül kommunikálhat egymással, figyelik a Facebookot potenciális öngyilkosok után kutatva és a Second Life-ban toboroztak önkénteseket katasztrófák esetére. Na de mi nem ezek miatt írunk, hanem azért, mertaz Empire 2.0 egyik fontos eleme az is, hogy az Xbox 360 és a PS3 online rendszerein (a Wii-t is említi a forrás, de ott nincs ilyen könnyen használható üzenőrendszer) keresztül értesítik a játékosokat a fontos és sürgős eseményekről, mondjuk riasztásokat kiküldve. Az más más kérdés, hogy Pistike majd abbahagyja-e a Modern Warfare 2-t csak azért, mert valahol nem messze felrobbantottak egy metróállomást...

Hancu korábban már megírta, hogy a pedofilvadászok is nagy tételben vásárolnak PS3-akat, de most már a légierőnek is kellenek ezek a gépek. Egy szuperszámítógép összehozása érdekében 2200 PS3-ra adott le megrendelést a légierő, a kétmillió dolláros projekt célja egy olcsónak számító szuperszámítógép létrehozása szimulációs célzatokkal. A PS3 természetesen nem a Blu-ray lejátszási vagy jó grafikus képességei miatt kell, hanem a gépet működtető hétmagos processzor, a Cell miatt. Ez ugyanis igen penge a bonyolult, számításigényes feladatok végrehajtásában (az IBM is Cell procikból rakja össze saját szuperszámítógépeit, igaz, azért nem ugyanolyanokból...), főleg, ha több ezret kötnek össze.

1 komment

Címkék: politika bulvár xbox

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr271561217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SztupY · http://sztupy.hu 2009.11.30. 13:29:23

Az ELTE is vett vagy 20 PS3-at prímszámokat keresni.
süti beállítások módosítása